Tweede dag internationale promotietour

 

Gisteren was ik samen met neoliteraire gigant, vriend en collega Mark Doornaert te gast in de stand 326-327 van Booxxe tijdens de 80ste editie van de Antwerpse Boekenbeurs. Na hartelijk te zijn ontvangen door Karl Daeseleire, neef van de welbekende Antwerpse Axel, en daarnaast door niemand minder dan directeur van uitgeverij Aspekt, historicus, begenadigd eerste- en tweede wereldoorlog kenner, rentmeester van voormalig domeingebouwen en gids in warrig longlistland Perry Pierik (Perry Primus voor intimi en Brandnetelfans), werd ik van al dat boekengeweld op zijn zachts gezegd toch enigszins mottig, al ben ik als geboren Nederlander met sterke maag doorgaans niet heel erg snel uit het veld te slaan. Meer dan 15.000 titels per jaar, honderden uitgevers en iedereen die denkt, en nog veel erger dan dat, ook zegt, dat zijn of haar boek het beste is!

Laten we voorop stellen: ‘Ik, Frederic Brandnetel’ is het beste boek van 2016 in zijn genre en dan ook nog eens gedrukt op handgeschept papier! Dat staat boven water als een dukdalf in de Antwerpse haven. Sterker nog, critici en recensenten omschrijven het nu al als een waar cultboek. Waar het eerste hoofdstuk sterk aan te bevelen is de veters van uw schoenen beter wat strakker te rijgen, zijn in de navolgende delen van het boek een reddingsvest en een preventieve therapiesessie bij een doorgewinterde verslavingsarts geen overbodige luxe. Ik, Frederic Brandnetel is dan ook veel meer dan een psychologische thriller geworden. Het bevat literaire volzinnen, filosofische beschouwingen, psychologische levenslessen en humoristische kwinkslagen die uiteindelijk leiden naar een bijzonder plot dat de lezer wellicht verbijsterd achterlaat. Ga er maar eens aanstaan en laat uzelf door dit neoliteraire schrijversduo overtuigen dat niet alles is wat het lijkt, doch laat u niet bedotten door Frederic Brandnetel.

© Rolf van der Leest, de ene helft van het neoliteraire schrijversduo Doornaert & Van der Leest


 

Advertenties

2 reacties op ‘Tweede dag internationale promotietour

  1. Hoi Jeanne,

   Dat is echt waanzinnig te horen, vooral uit jouw mond. Het gaat mij meer dan goed en dan presteer je nou eenmaal bovengemiddeld. Op 27 november as. komen we naar Oss om bij Derijks te signeren 🙂

   Groetjes, Rolf van der Leest

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s