Eerste dag internationale promotietour

Staan we aan de vooravond van een grote verandering in de Vlaams-Nederlandse literatuur? Gaat er een frisse wind doorheen schrijversland waaien waardoor het water in De Schelde wordt opgestuwd en wild kolkend tegen de kaaien zal beuken? Zijn heilige auteurs- en uitgevershuisjes wel bestand tegen de aardverschuiving die met behulp van de heer Pierik van Uitgeverij Aspekt zal gaan optreden? Gaan we met zijn allen met de heren Doornaert & Van der Leest vanaf dit weekend een stukje terug in de tijd?

Ik durf met een gerust hart alle hogervermelde vragen met ja te beantwoorden, al zal er bij de laatste een minieme kanttekening dienen te worden geplaatst. U gaat allen tezamen met dit literaire tweetal een uur terug in de tijd. Daar is dit weekend geen ontkomen aan, hoe heftig u zich daartegen ook zou willen verzetten. De kwestie die voorligt is eerder of we hier te maken hebben met twee stijl en woord technisch iet wat terug in de tijd schrijvende auteurs, welke met hemelbestormende volzinnen en meerstemmige spanningsbogen de ingekakte meute willen doen behoeden te eindigen in een alles verkwanselende, literaire winterslaap? Dat laatste is ook een duidelijk feit!

Wie ons niet moet koopt maar beter geen Frederic Brandnetel en wie jaloers is schaft er zeker ééntje aan om vervolgens ondergedompeld in kinnesinne te verdrinken in hemelse momenten van intens leesgenot. Denkelijk zal men even moeten slikken bij de sterke opbouw van het verhaal, waarbij de lezer wordt meegesleurd in golvende emoties variërend tussen walging, afgrijzen, misselijkheid, vertedering, medelijden, begrip, ontzag en opluchting.

Morgen reizen we af naar De Standaardboekhandel in Oud-Turnhout voor de aftrap van de internationale promotietour van deze psychologische thriller. U bent van harte welkom, doch kom niet af met het feit dat ik u niet gewaarschuwd heb.

© Rolf van der Leest, de ene helft van het neoliteraire schrijversduo Doornaert & Van der Leest

 

 


 

Advertenties

5 reacties op ‘Eerste dag internationale promotietour

  1. Dankjewel Regenboogvlinder,

   Het is een bijzondere prestatie geweest tot hier te komen. Met nog wat extra inzet reikt het pad nog veel verder. Ge-drieen-lijk steken we daar de schouders nu onder.

   Zie je morgen op de 80ste Antwerpse Boekenbeurs,

   Rolf van der Leest

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s